Symboliek

Zegelmagie

Zegels openen poorten tot je onderbewustzijn en tot de wereld van magie..png

Werken met zegels in magie is een heel oude bezigheid.
Omdat magie vooral werkt via symboliek (en je met symboliek andere lagen van bewustzijn aanspreekt) is werken met zegels een prima manier om te communiceren met spirits, goden en gidsen. Zegels openen poorten tot je onderbewustzijn en tot de wereld van magie.

In traditionele hekserij word er veel gewerkt met spirits, gidsen en goden. Een goede band met hen opbouwen is belangrijk want zij zijn jouw schaduw en jouw ogen in de spirituele andere werelden. Bij magisch werk kunnen zij jouw gestuurde energie nog meer richting en energie geven.

Wat is eigenlijk een zegel?

Het is een zin die jouw diepste wens verwoordt en in een magische tekening is gevat, opgeladen met intentie en energie en daarna weer vergeten zodat de energie zijn eigen weg kan gaan.
Zegels kan je maken per magisch doel en kunnen er steeds weer anders uit zien doordat je het doel van je magie eerst in een zin samenvat en daarna de zin omzet naar een zegel.

Diverse tekenmethoden

Methode 1: Dat samenvatten tot 1 zin blijf je doen totdat er maar een paar letters over zijn. Schrijf de zin op en streep alle herhalende letters door. Die letters voeg je samen in een tekening, die je vervolgens weer versimpelt tot het op een symbool lijkt.

Methode 2: gebruik een magisch vierkant van 3x3 vakjes. Schrijf de cijfers 1 t/m 9 in de vakjes en laat de som van elke rij steeds 15 zijn. Dit magische vierkant komt in veel oude magische ordes en landen terug (vrijmetselarij, kabala, china, India, etc). Schrijf nu de cijfers 1 t/m 9 op een ander papier naast elkaar en schrijf daar de letters van het alfabet onder. Versimpel nu je magische intentie tot 1 woord of gebruik de voorgaande methode om de letters van de zin te verkrijgen. schrijf op welke cijfers er corresponderen met de letters en trek vervolgens in het magische vierkant een lijn van cijfer naar cijfer. Deze tekening is jouw zegel.

Het ritueel

Teken je zegel op een papiertje en verbrand of begraaf deze. Je kunt zegels ook in een kaars kerven of met maismeel, bloem, poeder van eierschalen, bakstenenpoeder of kruidenpoeder op de grond strooien om de magie van de zegel te verspreiden.
Belangrijk bij magisch werk is dat je daarna 'vergeet' dat je het hebt gedaan, zodat de magie zijn werk kan doen en je het niet steeds weer aantrekt.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Divinatie en toekomst voorspellen

Er zijn wel 100 manieren van divineren.png

Divineren is waarzeggen door gebruik te maken van voorwerpen zoals kaarten, runenstenen, een kristallen bol, pendel, kaars, koffie of thee, etc. Er zijn honderden methoden van divinatie, waarvan de bekendste astrologie, tarot, kaartleggen, runen, pendelen en kristallenbol kijken zijn.
Het is niet zo dat wanneer iemand voor jou de toekomst voorspelt deze ook ècht zo zal zijn. De toekomst is veranderlijk. Er worden bij divinatie mogelijkheden gegeven, je kunt zelf kiezen of je hier iets mee kunt of niet. De toekomst ligt dus niet vast! Hierdoor zullen de kaarten/runen etc. telkens als je ze raadpleegt anders vallen. Divinatie kan gebruikt worden om helderheid en inzicht te krijgen in de mogelijkheden en eventuele gevolgen die je hebt.
Zelf gebruik ik als divinatiemethode vooral de Tarot, het bomenorakel, verschillende manieren van runen en de Moeder Aarde kaarten.

Makkelijk meenemen

In de traditionele hekserij neemt divinatie een belangrijke plek in binnen het praktische gedeelte van hekserij. Divinatie is voor de traditionele heks een manier om inzicht te krijgen in de goddelijke mysteriën van het toekomst voorspellen. Het is een manier om anderen te kunnen helpen wanneer je hulp als heks wordt ingeroepen.
Tevens is divineren een betrekkelijk simpele manier van magie beoefenen. Je hebt er weinig voor nodig en de attributen zijn klein en dus gemakkelijk mee te dragen. Het is overal uit te voeren zonder dat het teveel op valt.

Begin met een dagkaartje

Er zijn duizenden vormen van divinatie. Zelf raadpleeg ik geregeld de kaarten. Hetzij tarot, hetzij een Moeder Aarde kaart of een andere kaartvorm. Divinatie vind ik een leuke manier om mijn dag mee te beginnen, met een dagkaartje. Zo kan ik zien wat de dag me zal brengen, en kan ik achteraf toetsen of de kaarten het bij het juiste eind hadden.
Pendelen is weer een mooie manier om energie op te sporen, in huis bijvoorbeeld.
Divinatie is voor mij geen houvast of een leidraad maar een extra toetsing van hetgeen ik zelf ook wel weet.

Leren divineren

Divineren is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het is vooral een kwestie van interpreteren en vertrouwen op je eigen intuïtie. Toch is het moeilijker dan enkel interpreteren en vertrouwen op je intuïtie. Er zijn orakelmethoden die je kunt leggen en direct kunt interpreteren als je bekend bent met symboliek, maar er zijn ook orakelmethoden die toch wel enige studie vereisen. Pendelen bijvoorbeeld is makkelijk te leren; als je je hand goed stil kunt houden en weet wat voor jou 'ja' en 'nee' is kun je daarna direct beginnen.

Van gemakkelijk naar moeilijk

Tarotkaarten leggen is echter al iets moeilijker. Je zult toch een boekje met betekenissen van de kaarten erbij moeten pakken of enige kennis hebben van symbolen wil je de kaarten kunnen duiden. Wil je goed tarotkaarten kunnen leggen zul je de kaarten en de betekenissen moeten leren kennen en leren inzien. Véél oefenen dus!
Ogham en runen zijn nog weer een graadje moeilijker. Hier zul je echt op moeten studeren, de symbolen leren kennen en de betekenissen ervan leren kennen.

Maak het eigen

Naast het weten en kennen van symboliek en het eigen maken van de kaarten en stenen zijn er nog diverse methoden om te divineren: 1 steen of kaart trekken als dagduiding of meerdere kaarten/stenen om een specifieker antwoord te krijgen.
Ook hierbij geldt: hoe vaker je het doet, hoe meer je het divineren leert beheersen.

Kortom: het is vooral een studie van symbolen en symboliek en vertrouwen op je intuïtie die maken of je kunt divineren of niet.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰

Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen ;)
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Oogsten op Lughnasadh

De zomer is een mooie en zonnige periode. Vol warmte en dankbaarheid voor wat je hebt. Zorgeloos haast. Het is de tijd van vakantie, van vrijheid, vriendschap en liefde.
Lughnasadh kun je groots vieren, zoals op Castlefest waar men ieder jaar een wickerman (grote pop van stro) opbouwt om ritueel te verbranden met alle offers die bezoekers erin hebben gelegd en aan hebben gehangen.