Volle maan van de Yuletijd/Maan van de Langste Nacht

Vanavond is het volle maan. Het is de laatste volle maan van 2018 en deze maan wordt de Maan van de Yuletijd genoemd, of Maan van de Langste Nacht.

De volle maan staat symbolisch voor vruchtbaarheid, bezinning en overvloed. Deze volle maan van tweelingen naar kreeft geeft de warme energie van je thuis voelen en huiselijkheid. Met de balans tussen tweelingen en kreeft voel je bij deze volle maan ook de schommeling tussen vrouwelijke en mannelijke energie, wat enigszins het gevoel van onbalans kan geven.

Gebruik de symboliek voor je viering

Je kunt die schommeling ook gebruiken om balans te vinden: richt je op gronding, basis, een veilige plek creëren voor jezelf en je thuis.
Investeer in je thuis. Maak het huiselijk, geef het sfeer, zorg dat je je er goed voelt. Voelt het huis goed, dan voel jij je ook goed! Dat heeft een heel sterke wisselwerking op elkaar.
Deze volle maan gaat over huiselijkheid en familie.
Breng de avond door met familie en zorg voor extra huiselijkheid.

Onze familietraditie met volle maan

Een familietraditie die ik met de kinderen heb tijdens volle maan, en die ook goed past in deze tijd van het jaar, is om samen een mok warme anijsmelk met slagroom te drinken. Dat noemen we maanmelk omdat het zo wit is als de maan.
Doe een wens, spreek je dankbaarheid uit voor wat je in het oude jaar hebt bereikt, proost naar de maan, houdt je mok omhoog zodat het licht op het maanmelk schijnt en neem dan een slok.
Het is eens wat anders als maanwater maken, maar de kinderen vinden het geweldig om samen nog iets langer op te blijven en een ritueel te doen.

Ik wens jullie een mooie krachtige en fijne maanviering toe!