Volle maan in Weegschaal tijdens Mercurius Retrograde

Vandaag is de laatste dag van maart, maar is het ook de nacht van de 2e volle maan in maart. Dat berekent dat deze 2e volle maan ook wel de blauwe maan wordt genoemd. Normaal zou de naam van deze maan de sapmaan zijn, omdat vanaf nu het sap en de levenskracht van de bomen weer vanuit de wortels omhoog stroomt (waardoor de bladeren gaan uitlopen). Vanaf nu kan je Berkensap gaan tappen, wat ook voor ons mensen een soort extra levenskracht geeft.

Weegschaal en Mercurius

Deze volle maan staat in het sterrenbeeld weegschaal, wat ervoor zorgt dat - nu de lente is begonnen en alles weer begint te stromen - er romantiek in de lucht hangt!
Met Mercurius Retrograde, dat ook in de lucht hangt, kunnen die romantische gevoelens beide kanten opgaan! De liefde voor je partner kan intenser aanvoelen, of je voelt ineens dat het tijd is om je spullen te pakken en weg te gaan. Mercurius kan heel vervelend zijn, maar ook duidelijk en verhelderend.

Ruim oude relaties op

Door deze energie, is het nu de tijd om al het oude dat nog is achtergebleven van voorgaande relaties op te ruimen. Misschien merk je dat exen ineens weer opduiken; dat hoort allemaal bij de energie van deze volle maan, in combinatie met de Mercurius Retrograde. Scrik er niet van, maar beschouw deze confrontaties met het verleden als kansen om dat wat nog in de weg staat af te sluiten.
Schrijf een brief waarin je neerschrijft wat je allemaal kwijt wilt. Schrijf het letterlijk van je af! Zoek kruiden uit die gebruikt worden voor uitbanning, liefst 4 soorten. Vermaal ze in een vijzel terwijl je in gedachten houdt wat je uit wilt bannen om het kwijt te raken. Sprenkel de kruiden over de brief en naam dan 4 kaarsen. Vier is het getal van avenwichtigheid en vervolmaking. Rol de kaarsen door de kruiden en over de brief. Bind de kaarsen samen zodat ze als het ware 1 dikke kaars vormen. Als het goed is blijven ze staan als je ze samen rechtop zet op de brief. Laat de kaarsen nu samen opbranden. Misschien kan je de brief met de kruiden en de kaarsen op een bord zetten, want het kaarsvet zal over de brief stromen.
De kaarsen in één keer opbranden lukt alleen als je kleine kaarsjes neemt. Je hebt speciale kaarsjes voor spreuken, die maar 1 uur branden.
Als de kaarsen zijn opgebrand begraaf je alles buiten. Liefst op een plek waar je niet meer zo snel zult komen. Je kunt het ook (heel praktisch) in de vuilnisbak gooien, want dan wordt het ook vernietigt op een plek waar je verder nooit zult komen.

Wees lief voor jezelf

Wat in deze energie ook zal gebeuren, is dat je kritischer op jezelf zult zijn. Dat vervelende stemmetje dat jou steeds naar beneden haalt kan nu ècht zijn mond niet houden en laat je continue overal aan twijfelen, met name als het jezelf betreft. Dit zal een dag of 4 duren (tot de vollemaans-energie weg is) en dan gaat dat als het goed is weer over. Je zelfbeeld wordt flink onder de loep gelegd. Pprobeer lief voor jezelf te zijn en ook liefde voor jezelf te voelen.

Zo kan je verwarrende energie verwijderen

Over ongeveer 2 weken is ook de Mercurius Retrograde weer voorbij. Gelukkig!
Als je dat nog niet hebt gedaan, is het goed om de effecten van mercurius retrograde te verkleinen, voor de nieuwe maan op 15 april.
De komende donkere maan heeft verwarrende energie, dus is het belangrijk om voor die tijd alle verwarrende energie te verwijderen. Of dat nu jouw eigen verwarrende gedachten over je zelfbeeld zijn, oude exen die weer opduiken of andere verwarrende situaties. Het is een fijne gedachte om de tweede helft van april soepeler door te komen.

Uiteindelijk gaat de energie van volle maan en van Mercurius Retrograde ook weer voorbij. Tot die tijd moet je er gewoon rekening mee houden dat er allerlei verwarringen kunnen ontstaan, met deze retrograde in de volle maan in weegschaal zal dat met name op relationeel en romantisch vlak zijn. Zo lang je dat weet, kan je er iets aan doen of er op letten.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.

Vond je dit interessant? Dan vindt je de gratis mini-training Ben ik een Heks? Misschien ook leuk om te volgen <<Meld je aan voor de gratis mini-training>>

Magische groetjes! Lunadea