Mijn 2018

Een van de tradities tijdens de Raunachte, voor deze tijd van het jaar, is het terug kijken op de goede en minder goede gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

2018 was voor mij het jaar waarin ik...

🌟 ...Pieter Jan leerde kennen en terug liefde vond. ❀
🌩 ...voelde wat geen thuis hebben met je doet. Ontheemd zijn is echt een verschrikkelijk gevoel!
🌟 ...weer een thuis vond, toen Pieter Jan voorstelde om te gaan samenwonen.
🌩 ... sommige vriendschappen eindigden. :'(
🌟 ...steeds beter leerde om voor mezelf op te komen.
🌩 ...nog steeds de online leeromgeving en webwinkel niet af kreeg. Ik ben er wel mee bezig maar het kost veel meer tijd dan ik dacht.
🌟 ...eindelijk de samenwerkingen ben aangegaan met Annabella om Heksfest te organiseren. (Het indoor festival dat we op 03-03-2019 organiseren in Oss!) We hebben het hier al zéker 2 jaar over!
🌩 ...nog steeds de lat te hoog leg voor mezelf, wat deels komt door onzekerheid maar ook door perfectionisme.
🌟 ...weer een nieuwe agenda uitbracht, Beschermingsmagie schreef (mijn 3e zelf uitgebrachte boekje), ik het mini-boekje Ketelmagie schreef en 2 gratis mini-trainingen schreef.
🌩 ...nog steeds niet ben opgeschoten met het boek over Mijn Heksenleven. Ik ben daar al sinds 2013 mee bezig.
🌟 ...we weer eens op vakantie gingen. We waren al 3 jaar niet weg geweest en deze zomervakantie samen met Pieter Jan en zijn kinderen en mijn zus Esthy en haar kinderen naar de Ezeltjescamping was echt super gezellig!
🌟 ... 3 workshops gaf met steeds meer deelnemers. En eindelijk begon om de Jaartraining Traditionele Hekserij te herschrijven (ook al jaren in de planning).
🌩 ... Pieter jans familie leerde kennen. Maar ook Pieter Jans vader overleed.
🌟 ... een lezing mocht geven op Castlefest! Dat was zó gaaf om te doen! En inkjet jaar waarin ik ben geïnterviewd door Flair, RTLnieuws.nl, door heel veel scholieren voor hun werkstukken, en Tess Milne me interviewde voor haar Youtubekanaal.
🌩 ... we nog steeds ieder dubbeltje om moeten draaien, maar ik sta nog steeds achter mijn beslissing om mijn hart te volgen en niet voor een baas te werken (of een uitkering aan te vragen).
🌟 ... weer véél meer inspiratie vond, mede doordat ik me gelukkig voel, me thuis voel en rust heb gevonden. Maar ook omdat Pieter Jan als schrijver mij heel goed begrijpt.
🌩 ... toch met alle sibbes ben gestopt.
🌟 ... de Heksenketel in ledenaantal verdubbelde en er maar liefst 120 Ketelaars naar de meeting kwamen!
🌩 ... de Beltaneviering werd geannuleerd omdat er een melding was gedaan dat we een racistische bijeenkomst zouden hebben.
🌟 ... me weer gelukkig voel! Nee het is niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ik ben gelukkig met mijn leven en hoe alles nu gaat. Ik heb een fantastisch lieve vriend die me begrijpt en steunt, het is super leuk om te zien hoe al onze kinderen het ook leuk hebben met elkaar, het is fijn om elkaar te inspireren in het schrijven en in het beste uit jezelf halen, maar ook uit het leven. En het is nog fijner om samen mooie plannen te maken voor de toekomst!