Hoe ziet een heksendag er uit?

Zojuist beantwoordde ik een heleboel vragen voor een meisje dat een werkstuk maakt over hekserij.

Zij stelde me een heel simpele vraag: "Wat doe je als heks? Hoe ziet jouw dag er uit?"
Vandaag heb ik vooral heel veel achter de computer gezeten en ben ik bezig geweest met het toesturen van informatie aan de deelnemers van de Heksenketelmeeting aankomende zondag (nog maar 6 nachtjes slapen!). Het heeft wel íets te maken maar hekserij maar is vast niet het antwoord dat ze verwacht.
Morgen heb ik ook zo'n hekserige dag, dan ga ik op pad om de laatste inkopen te doen voor de Meeting. Als ik dan nog tijd over heb kruip ik weer achter de laptop om de lezing die ik zondag geef over Hekserij van Hier voor te bereiden. Daarin vertel ik over verbinding maken met je eigen wortels, over verbinding maken met het land waarop je leeft, over contact maken met de verschillende soorten voorouders. Dat zal vast wel hekserig genoeg zijn om te vermelden.

Terwijl ik me dat bedenk steek ik een kaarsje aan op mijn bureau-altaar en kijk om me heen naar de vele altaartjes die in huis ontstaan. Af en toe verschuif ik iets of komt er weer een bakje, steentje of veertje bij.
Nog nadenkend over haar vragen kruip ik met een van mijn nieuwe heksenboeken op de bank en glimlach om de herinnering aan Rune die vanavond hielp om steentjes in zakjes te stoppen voor in de goodybags die we zondag uitdelen. 120 steentjes in 120 zakjes. Hij vond het geweldig!
Morgen wil ik ook nog even bij een locatie langs om te kijken of dat een mogelijkheid is voor een heksencursus die ik volgend jaar wil geven, denk ik voordat ik verdwijn in de woorden die de schrijver heeft geschreven.

Dat is mijn heksenleven....