The Day After

Gisteren was de Heksenketelmeeting, een meetingdag voor de heksen die lid zijn van mijn facebookgroep Lunadea's Heksenketel.

Vorig jaar zijn we daarmee begonnen, en dat werd zó goed ontvangen dat we dit jaar weer in november een meeting hebben georganiseerd.
Samen met de andere 3 moderators, en een team aan vrijwilligers hebben we maandenlang gepland, geregeld en plannen gemaakt om er gisteren (samen met handelaren, workshopgevers en de medewerkers van DOOR) een onvergetelijke dag van te maken voor maar liefst meer dan 120 heksen!

De Heksenketelmeeting

Gisteren begon al vroeg. Terwijl het buiten nog donker was bouwden we kramen op, maakten we een ruiltafel, een kinderhoekje, een divinatiehoek, versierden we DOOR in hekserige stijl en toverden het voorheen tikkeltje-belastingkantoor-aandoende-DOOR om in een Ketelwaardig pand.
Om kwart voor 11 kwamen de heksen binnen en werd het gezellig druk. Met een kopje heksenthee kon de dag beginnen!

Iedereen had heerlijk eten meegenomen voor het pot-luck diner (dat is een samengestelde maaltijd waarvoor iedereen iets lekkers meebrengt), er was een marktje met 8 kramen die hekserige spulletjes verkochten, mensen brachten ruilspullen mee voor de ruiltafel en zelfs aan de kinderen was gedacht. In de kinderhoek kon worden geknutseld en getekend, gelezen en spelletjes gespeeld. Veel kinderen ontdekten ineens dat hun ouders zo vreemd nog niet waren (of dat er nog véél meer van 'zulke' ouders bestaan, en hoe leuk dat eigenlijk is!).

Het ritueel

In het ritueel stond verbinding centraal. Bij binnenkomst moest iedereen een symbool op een steentje tekenen en dat bij zich houden. In het ritueel moest iedereen door elkaar lopen zo lang als er werd gedrumd en steeds als je iemand tegen kwam, stelde je jezelf voor en ruilde het steentje. Op die manier leerden de aanwezige heksen gelijk een heleboel andere kennen. de eerste ontmoetingen en verbindingen waren een fijt!
Het steentje dat je uiteindelijk vast had, dat symbool had weer een boodschap voor jou in zich.

De lezingen

Na de lunch konden lezingen worden gevolgd over Hekserij van Hier (Lunadea), Kruidenmagie (Annabella van Wortel & Cruydt), verhalen van de lage landen (Verteld door Ger) en Ogham (Pagan Lady, Ingid Cramer).
Er werd rondgelopen op de mini-markt en alle uitgestalde heksenspulletjes werden uitvoerig bekeken. Doordat het geen enorme grote markt was, was er tijd om uitgebreid te praten met alle daar aanwezige handelaren. Het was echt ontzettend gezellig!
De lezingen waren interessant en er was genoeg tijd om ook met andere heksen te praten.

De verbinding!

Waar velen onwennig en zenuwachtig alleen binnen kwamen, gingen ze naar huis met een hoofd vol indrukken, nieuw gelegde vriendschappen en een hart vol warmte.
Want wat zijn de Ketelaars geweldig lieve mensen allemaal. Wat is er veel geknuffeld, gelachen en zijn er veel mooie verbindingen gelegd.

Ik kijk nú alweer uit naar de meeting van volgend jaar!