Donkere Maanmagie van 15 mei 2018

De maan is verdwenen en niet meer te zien aan de hemel, het is Donkere Maan. Vanavond is het juiste moment voor inkeer, rust, oplossingen en het laten verdwijnen van dingen.


Nu de laatste 5 weken van de lente zijn aangebroken, merk ik dat ik oude patronen achter me laat. Dat merk ik niet alleen bij mezelf, maar ook de mensen om mij heen zijn er mee bezig.
Ik laat uitstelgedrag los, angsten, het denken en invullen voor anderen, en vooral laat ik alles los dat mij niet langer dient.

Donkere Maan ritueel

Vanavond is de avond van uitbanning 🌑🕯

Is er iets dat je het gevoel geeft dat je gebonden bent? Iets dat jou benauwd en waar je vanaf wilt? Dat is waar je mee gaat werken in dit ritueel.
Knip een lang zwart stuk touw, koord of wol af of neem gewoon de hele klos of bol mee. Zoek een plek uit waar je jouw ritueel wilt uitvoeren. Dat kan zowel binnen als buiten zijn. Zet op de plek in ieder geval een iets neer waarin je vuur kunt maken, leg hout of ander brandmateriaal klaar, uitbanningswierook (fankinsence of sandelhout is erg geschikt) en leg het zwart touw op het altaar.
Brand een zwarte kaars op het altaar en zet een donkere schaal met water erop dat als representatie van de zwarte maan dient. Door de donkere kleur van de schaal spiegelt het water in de schaal net als een maan.

Trek op jouw manier de cirkel, nodig windrichtingen uit en (als je daarmee werkt) wachters en eventueel de god en/of godin. Steek de donkere kaars aan en verwelkom de energie van de donkere maan bij jouw ritueel.
Spreek nu hardop uit wat jou dwars zit en bindt. Het voelt misschien een beetje eng om iets hardop uit te spreken maar op die manier manifesteer je dàt wat in jouw hoofd een belemmering vormt. Door het alleen te dènken houdt je het binnen, en het is in dit ritueel nu juist de bedoeling om je belemmering te uiten en de verbinding daarmee te verbreken.
Dus spreek het hardop uit, uit dat wat je belemmert en pak daarna het zwarte koord. Bind dat om je hand of om jezelf als manifestatie van wat jou bindt. Het mag strak en benauwend. Als je samen met iemand anders bent mag die ander jou inwikkelen.
Voel nu wat die binding met jou doet en probeer je van de binding te ontdoen door te bewegen. Je zult merken dat alleen al beweging genoeg is om de strakste binding te laten vallen.
Neem een schaar en pak het gevallen binding op. Knip het door en spreek weer hardop uit (of nog beter: schreeuw!) dat je in beweging bent gekomen en je niet langer gebonden bent door dat wat jou eerder nog bond. Gooi de resten in het vuur en zie hoe ze worden verteerd.
Graaf een kuiltje en gooi daar de asresten in nadat het vuur uit is en de resten afgekoeld zijn. Begraaf alles en laat het door de aarde opnemen en verteren zodat er niets meer van over is.
Was je tot slot met het nieuwemaanwater en voel je als herboren. Oude bindingen zullen niet langer knellen of belemmeren en je zult sterker in je eigen kracht komen staan!

Sluit de cirkel af op jouw manier en ruim alles op.
Zelf laat ik bij een buitenritueel wel altijd nog een offer achter voor de wezens van de plek en bedank hen voor de energie. Zo'n offer bestaat uit wat eten en drinken en soms wierook en/of tabak. Niet dat ik rook, maar tabak wordt in veel sjamanistische stromingen als krachtig offer gezien en zou spirits erg aanspreken.

Wel of geen magie tijdens Donkere Maan?

Over Donkere Maanmagie lopen de meningen uiteen. Het zou een maan zijn waarbij je juist géén magie uitvoert. Zelf denk ik dat je dan vooral focust op het woord 'donker' van Donkere Maan, en dat er geen maan te zien is en je daarom geen maanmagie zou kunnen uitvoeren.
De essentie van Donkere Maan is dat de magie van deze maanfase er wel is maar verborgen lijkt. Je voert magie uit die gaat over 'verdwijnen', zoals ook de maan op dat moment zichtbaar verdwenen lijkt.
In de heksenwereld zie ik een duidelijke verschuiving plaatsvinden. Waar er eerst angstvallig om Donkere Maan heen werd gewerkt, word er nu júist met Donkere Maan magie uitgevoerd.
Donkere Maan is geen moment om aan iets nieuws te beginnen. Daarmee kan je het beste tot Nieuwe Maan wachten, op het moment dat er weer een streepje maan zichtbaar is (ongeveer 2 a 3 dagen ná nieuwe maan)

Petra Stam schrijft dat op deze Donkere Maan van 15 mei de invloed van de planeten meer inzichten in mogelijkheden geeft om veranderingen in je leven aan te brengen en problemen op te lossen. Het is de tijd van visies en idealen nastreven, je gevoel volgen en plannen uitrollen. Maar handel niet te impulsief, anders laat je het al mislukken voor je bent begonnen!

Succes met jouw Donkere Maanritueel!
Ik zou het leuk vinden als je me laat weten hoe je maanritueel is gegaan.