Rituele huisreiniging: zo doe je dat!

Het is een van de meest gebruikte rituelen: reinigen. Je komt het in veel godsdiensten tegen, het baden, wassen, reinigen en heiligen of wijden van een ruimte of persoon. Naast de echte reiniging is er ook een reiniging van 'energieën'.

Werkt magie ook als je er níet in gelooft?

Eens in de zoveel tijd kom ik mensen tegen die zeggen dat hekserij alleen werkt als je erin gelooft. Maar is dat ook zo? Een simpel antwoord op die vraag is moeilijk, want het hangt helemaal af van de omstandigheden. Aan wie je de vraag stelt, bijvoorbeeld. De één zal zeggen dat het klopt, en de ander zegt dat het niet waar is.

Een bijzonder pentakel

Twaalf jaar geleden toen ik in de coven kwam kreeg ik bij een van de eerste bijenkomsten de opdracht om een eigen pentakel te maken. Het pentakel is het altaar attribuut voor het element aarde en wordt meestal als centraal punt van een altaar gebruikt. Het ziet er mooi uit en centreert de energie van het altaar maar verder... Weinig heksen doen er meer mee dan dat. het is mooi, leuk, maar is het ook functioneel?

Nagenieten van een Magisch Workshopweekend

Afgelopen weekend was de voorjaarseditie van het Magisch Workshopweekend. Op vrijdagavond kwamen deelnemers vanaf dinertijd een tikkeltje gehaast vanuit het werk binnenvallen. "Waar kan ik mijn spullen laten?" werd er gevraagd terwijl er dekbedden en koffers naar binnen werden gebracht. Dus nam ik ze mee op een rondleiding door het gebouw en toonde de slaapzalen vol stapelbedden. "Oh! Het is net alsof ik weer op schoolkamp ga!" riep iemand uit. En zo voelt dat ook wel een beetje, met dat verschil dat de meesten nu minimaal 20 jaar ouder zijn.