Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Jaaropleiding

Traditionele Hekserij

Ik begeleid jou een jaar lang op het heksenpad! Al mijn kennis en ervaring heb ik in deze jaaropleiding gestopt en ik deel dit graag met je. Je krijgt praktische handvatten om dagelijkse hekserij toe te passen en rituelen uit te voeren. 

Op dit moment zijn de deuren helaas gesloten, maar je kunt je alvast inschrijven voor de wachtlijst voor de volgende ronde! De eerstvolgende Jaaropleiding Traditionele Hekserij start in het najaar van 2023.

Lunadea_minitraining_heksinhetgroen_mobile

Samen in een heksencommunity een jaar lang leren over hekserij!

Leren als in een coven

Leer een jaar samen met andere heksen. De opleiding start voor iedereen op hetzelfde moment, wat een band creëert. De geheime facebookgroep voor studenten, de q&a-momenten via Zoom, plus het startritueel bij de aanvang van de opleiding zijn allemaal bedoeld om ook écht een heksengroepsgevoel te creëren.

Hekserij in
de praktijk

De jaaropleiding heeft als insteek om jou te leren hoe je hekserij vanuit boekenkennis in de praktijk kunt brengen. Want lezen en het je voorstellen is niet zo moeilijk, maar de theorie daarna in de praktijk brengen is voor velen een drempel.
Video’s, werkboeken en de q&a’s helpen je daarbij!

Een jaar en 1 dag

In een coven is een jaar en 1 dag een begrip en staat voor afronding van een leerperiode. Deze jaartraining duurt 13 maanden, een volledig maan-jaar rond, en duurt daardoor nog iets langer dan een jaar en 1 dag maar geeft daarmee dubbelop het gevoel een volledig traject te hebben afgesloten.
Je ontvangt aan het einde van de opleiding een certificaat van deelname.

Live & online

Elke les bevat meerdere video’s met uitleg van mij. Daarnaast zijn er om de week online-live q&a-momenten via Zoom.
Het is hoe dan ook níet verplicht om bij iedere q&a live aanwezig te zijn. Je krijgt replays per e-mail.
Via de geheime facebookgroep voor cursisten kun je contact houden met mij en andere cursisten om op die manier andere heksen te leren kennen. Wie weet ontstaan daar ook initiatieven voor ontmoetingen!
En de opleiding wordt afgesloten met een live bijeenkomst, mét inwijdingsmoment! (locatie en datum wordt tzt bepaald en gecommuniceerd)

Traditionele hekserij

In deze opleiding leer ik je mijn manier van hekserij. Dat is een mengeling van alles wat ik in de afgelopen 20+ jaar heb geleerd. Traditionele hekserij, moderne hekserij, natuurmagie, praktische hekserij, cyclisch leven en een tikkeltje seidr.
Het is hekserij van hier, van eigen bodem, animistisch van aard en aards. Zonder goden en godinnen: het is geen religie maar een kunde en een levenswijze.

Daarnaast kun je in deze jaaropleiding gastlessen verwachten van specialisten op het gebied van oa tarot, kruidenmagie en edelstenen.

Maandelijkse lessen

Elke maand krijg je mail dat er een nieuwe les in de leeromgeving staat. In de les zitten meerdere modules met video’s, vragen, opdrachten, werkboeken, soms meditaties en andere toevoegingen die je bij elkaar een maand lang leerstof geven over hekserij.
In totaal telt de opleiding 12 lessen + maar liefst 2 bonuslessen!
Het is hoe dan ook níet verplicht om iedere maand de les direct te maken, je kunt zelf je eigen tempo bepalen omdat je levenslang toegang houdt tot de leeromgeving.

Een magisch leven

Je leert met de jaaropleiding Traditionele Hekserij magie aan je leven toe te voegen, een magisch leven te durven leven. Zonder schroom en vol trots de heks te zijn die je bent! Te zien en ervaren dat door kleine aanpassingen in je dagelijks leven je de zekerheid in jezelf gaat voelen om de hekserij in je leven toe te laten.
Praktisch leren om dagelijkse hekserij toe te passen, kleine ritueeltjes uit te voeren, magische handelingen die jij kent en weet maar voor anderen onzichtbaar zijn, dat is de rode draad door alle lessen!

Inhoud van de Jaartraining Traditionele Hekserij

 • Maand 1: De beginselen van Traditionele Hekserij. Grondleggers en tradities. Wat zijn heksen? Kenmerken en basisprincipes. Geschiedenis.
 • Maand 2: Hekserij en intuïtieve ontwikkeling. Spiritualiteit in hekserij. Betekenis van symbolen. Intuïtie ontwikkelen. Leren vertrouwen op je intuïtie.
 • Maand 3: Dagelijkse hekserij. Simpele manieren om dagelijks wat hekserij in je leven toe te voegen. Routines en rituelen. Ochtend- en avondrituelen. Rituelen voor thuis en op het werk.
 • Maand 4: De vier elementen. Alles over de eigenschappen van de elementen. Waarom er mee wordt gewerkt in hekserij. Per element dieper ingaan op de magie ervan en het leren kennen en doorvoelen van de elementen.
 • Maan 5: Rituelen en Magie. Wat is magie? Klein en groot magisch werk. Magisch denken. In de cirkel. Ritueel werk. Ritueel schrijven. Verschillende rituelen.
 • Maand 6: Klein magisch werk. Magie waar geen ritueel bij komt kijken maar met grootse resultaten! Leer over kaarsenmagie, amuletten en talismans, knopenmagie, zegelmagie en flessenmagie.
 • Maand 7: Bescherming, afweer en zuiveringsmagie. Magische bescherming. Verschillende soorten magische bescherming. Zelfbescherming. Huisbescherming. Reinigen en opladen.
 • Maand 8: Natuurmagie. Animisme. Natuurmagie. Landschapsmagie. bosmagie en hoe je contact maakt met de natuur.
 • Maand 9: Volksmagie en stadshekserij: oude vs nieuwe hekserij. oude tradities en gewoonten. werken met amuletten, spreuken, potten en koordenmagie. de waarde van legenden. Stadshekserij. Eclectische hekserij.
 • Maand 10: De magie van Maanfeesten. De magie van de maan, hoe ze vaak als vrouwelijk wordt bestempeld. Feministische inslag in moderne hekserij. Symboliek van de maan in hekserij. Verschillende maanfasen. Maanrituelen.
 • Maand 11: De magie van Jaarfeesten. De betekenis van de jaargetijden in hekserij. Hoe die vaak aan het mannelijke worden gekoppeld. Sabbats. Betekenis van de jaarfeesten. Wiel van het jaar. Mannen en hekserij.
 • Maand 12: Je Schaduwzijde ontdekken. Witte en zwarte magie. Wat is je schaduwzijde? Transformatie. De spiegel van de ziel. Tussen de werelden. De Onderwereld in hekserij. Donkere maanmagie. 
 • Maand 13: Heksengroepen en inwijdingen. Over verschillende soorten heksengroepen. Wat er in groepen wordt gedaan. Of het een meerwaarde is of niet. Geheimhoudingsplicht. Inwijdingen en toewijdingen. Zelfinwijdingsritueel.
 • Plus 2 bonuslessen: een les over divinatie en een les over het altaar.
 • Tweewekelijks een live q&a-groepsmoment met Lunadea via Zoom. (daarvan ontvang je een replay zodat het ook terug te kijken is)

Wil jij ook magie in je leven brengen?

Op dit moment zijn de deuren van de Jaaropleiding Traditionele Hekserij helaas gesloten.
Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de wachtlijst!