Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

9789020216547Boek-De-weg-van-de-heks

Losse Les

Dit is Traditionele Hekserij

Wanneer hekserij op je pad komt voelt het vaak aan alsof er puzzelstukjes op hun plek schuiven en je eindelijk begrijpt wie je bent, en waarom jij het leven anders lijkt te ervaren dan anderen om je heen. Dát is het: je bent gewoon een heks!

Maar wat houdt het nou precies in om een heks te zijn en wat wordt er dan van je verwacht? Hoe leef je als heks, en hoe zorg je ervoor dat het een plekje krijgt in je dagelijks leven zonder dat het super opvallend hekserig is? Dat wordt onder andere uitgelegd in deze les, die je een basis geeft over hekserij.

9789020216547Boek-De-weg-van-de-heks

Wat ga je leren?

Deze les neemt je mee op de eerste stappen op het heksenpad, zodat je zeker gaat weten of je een heks bent en wat dat inhoudt.

Wat is een heks en wat betekent het om jezelf een heks te noemen?

Je leert een stuk geschiedenis van hekserij kennen en wat dat nu nog voor betekenis heeft in de hekserij van nu. We gaan het hebben over de term ‘uit de bezemkast komen”, en je leert over de waardes, kenmerken en basisprincipes van hekserij.

Kortom, een les die je op weg helpt met je eerste stappen op jouw eigen persoonlijke heksenpad!

Iedere Hexcademy les bestaat uit meerdere modules met theorie om te bestuderen, diverse video’s waarin ik delen van de theorie toelicht, extra’s in de vorm van downloadbladen en een meditatie, en vragen en opdrachten om het geleerde direct in de praktijk te brengen.

Over Lunadea

Toen op mijn achttiende iemand mij een heks noemde en vertelde dat ik dat niet negatief moest opvatten ging er een hele nieuwe magische wereld voor mij open. Ineens begreep ik mezelf, waarom ik voorspellende ervaringen had, levendige dromen en kracht voelde in de natuur. Alles kwam samen in hekserij!

Er volgden jaren van boeken lezen, gesprekken met andere heksen, leren in een coven en daarna nog jaren van solitaire studie. Een heks is nooit uitgeleerd, en een heks heeft nooit genoeg heksenboeken, zeg ik altijd. Hekserij is een levenswijze waarin je blijft leren. Dat kan ook, want er vallen zo gigantisch veel onderwerpen onder hekserij! Zelf koos ik voor het natuurlijke heksenpad, de traditionele hekserij waarin natuurmagie een grote rol speelt, want de natuur is toch onze basis. Wij zijn onderdeel van de natuur.

Inmiddels deel ik mijn opgedane kennis door boeken te schrijven en cursussen te geven, want ik ik hou ervan om mijn kennis te delen. En ik hou ook erg van de kleur groen, kaas, stilte om me heen en van boeken. Maar ik verzamel ze meer dan dat ik nog toe kom aan lezen.

In elke Hexcademy training deel ik mega veel informatie en ervaring over hekserij en heks zijn. Ik kijk er naar uit om je te mogen begeleiden op jouw heksenpad!

lunadea_download_maankalender2021_mobile

Veelgestelde vragen over Hexcademy trainingen

Kan ik de vragen en opdrachten naar jou insturen ter controle?

Nee. De losse trainingen zijn volledig zelfstudie. Je maakt de vragen en opdrachten voor jezelf om de informatie uit de les eigen te maken. De vragen en opdrachten zetten je aan tot zelfstudie, dus maak ze wel want daarmee ga je veel meer de diepte in dan wanneer je enkel de video’s kijkt en de teksten leest!

Als ik álle trainingen van de Hexcademy volg, kan ik dan een certificaat en een inwijding ontvangen?

Alleen wanneer je onder mijn begeleiding de Jaaropleiding Traditionele Hekserij volgt krijg je een certificaat en een inwijdingsceremonie, omdat ik je dan een heel jaar lang kan volgen en zien hoe je groei verloopt. De losse trainingen van de Hexcademy zijn zelfstudie, daar zit geen verdere begeleiding bij en ook geen certificaat of inwijdingsritueel.

Zijn jouw trainingen anders dan die van anderen die ook opleidingen geven over hekserij?

Iedereen is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. Bij het kiezen van een heksenopleiding zou ik persoonlijk altijd afgaan op het gevoel dat degene die de opleiding geeft uitstraalt en hoe jou dat raakt. Het is de leraar die haar/zijn kennis overbrengt en als de persoon jou niet kan raken dan kan de lesstof die wordt overgebracht jou ook niet raken.

Ik heb die andere trainingen en opleidingen niet gevolgd dus kan niet met zekerheid zeggen wat er in de lesstof anders of hetzelfde is. Mijn hekserij is traditionele hekserij en verbinding met de natuur. De andere traditionele heksen in Nederland die ik ken en opleidingen geven doen dat veelal live op locatie, voor een prijs die ongeveer het dubbele is dan wat ik vraag.

Ik weet niet zeker of ik een heks ben, zijn de trainingen dan wel geschikt voor mij?

JA! Dat je op de nieuwsbrief geabonneerd bent, mijn website kent en hebt bekeken, misschien ook wel mijn social media volgt, zijn allemaal tekenen dat je wél geïnteresseerd bent in hekserij. De trainingen zijn juist zo opgezet om de heks in jezelf te leren kennen, om daar stapje voor stapje jezelf in te gaan vinden en kracht uit te putten. Ben jij er klaar mee om alleen maar te volgen en te lezen over hekserij? En wil je de stap nemen om hekserij écht te integreren in jezelf en je leven? Dan zijn de trainingen zeker wat voor jou, want ze gaan levensveranderend voor je zijn!

Ik ben nog maar net bekend met hekserij, zijn de trainingen dan geschikt voor mij?

Ja. Je leert stap voor stap hoe je van de interesse in hekserij je levenswijze maakt, net zoals ik de heksen in mijn covens dat ook stap voor stap leerde en hen daarin begeleidde. Wat de trainingen uniek maakt is de praktische benadering, waardoor het tastbaar wordt voor je en je alles wat je leert meteen kunt gaan toepassen in je leven, waardoor je op korte termijn al verandering zult merken in jezelf. Een beginner zijn is juist heerlijk, want dat betekent dat er nog een wereld voor je open ligt die je helemaal mag gaan ontdekken en waar je vanaf nu elke dag meer over leert. Geniet van deze reis!

Ik weet zelf al heel veel over hekserij, kan ik dan wel nog wat leren van jouw trainingen?

De vraag die ik mezelf altijd stel in zo’n situatie is deze: “heb ik veel kennis hierover of weet ik het echt?” En met echt weten bedoel ik ook echt het doorleven! Je weet iets niet echt als je het niet leeft. Als jij het gevoel hebt dat je in je dagelijks leven niet aan hekserij toe komt en er steeds bewust tijd voor moet vrijmaken dan ken je het concept ‘hekserij’ wel, maar je leeft het niet echt. En dan is mijn antwoord echt: JA, de Hexcademy trainingen zijn 100% voor jou, want nu ga je leren om hekserij ook echt te voélen en te gaan leven. Om van de interesse in hekserij je levenswijze te maken. En natuurlijk zullen er onderdelen en onderwerpen voorbij komen waar je al kennis over hebt, maar zoek daarin naar de nieuwe insteek en andere benadering om ook dáárin iets nieuws te leren.

Wanneer starten de trainingen?

Op 4 april openen de deuren van de Hexcademy officieel. Elke maand zal er een training worden gelanceerd. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor mijn Nieuwsbrief.

Hoe lang houd ik toegang tot het materiaal?

Je houdt onbeperkt toegang tot al het materiaal. Al het opleidingsmateriaal (video’s, werkboeken, downloads, meditaties, enz.) staat in een online leeromgeving. Daarvoor ontvang je inloggegevens en vervolgens kun je er voor altijd bij.

Kan ik als ik de training nu koop ook later starten?

Yes, je kunt starten wanneer je maar wil en je houdt onbeperkt toegang tot al het materiaal. Dus alle aanpassingen, toevoegingen en verbeteringen die ik in de komende jaren misschien nog doe heb je dan ook gewoon toegang tot. En je kunt de training nog zo vaak opnieuw volgen of inkijken als je wilt!

Hoeveel tijd ben je ermee kwijt?

Dat hangt volledig van jou af. Elke training is opgedeeld in meerdere modules die bestaan uit te teksten, video’s, en soms extra downloadmateriaal, werkboeken en in ieder geval per les een meditatie. Het lezen en bekijken van de informatie in de training en het maken van de opdrachten kost ongeveer 2 á 3 uur, maar sommige opdrachten kosten meer tijd (bijvoorbeeld de opdracht om eerdere dagen op 1 element te mediteren). Dat is dan nodig om de lesstof écht eigen te maken!

Wat kost het?

Elke losse Hexcademy training kost €56,-. Tijdens acties soms minder.

Hoe werkt de Hexcademy?

Wanneer je je aanmeldt voor een losse training, ontvang je direct een e-mail met daarin inlogcodes voor de online leeromgeving. Zodra je daarop inlogt zie je alle op dat moment in de leeromgeving beschikbare trainingen staan. Alleen voor de training die je hebt aangekocht is de toegang vrijgegeven. Als je klikt op de vrijgegeven training kun je beginnen met de modules die er in staan.

Geen e-mail? Check dan je spam even. Nog steeds niks? Stuur dan even een mailtje naar post@lunadea.nl.

Moet ik spullen aanschaffen voor de Hexcademy?

Niet per se. Ik probeer de trainingen te schrijven op een manier dat het voor iedereen uitvoerbaar is met de spullen die je normaal ook in huis hebt. Moet je een altaar maken? Een vensterbank kan ook een altaar zijn. Heb je een athame nodig? Een keukenmes of een briefopener voldoet ook prima!

Kunnen mannen ook heks zijn?

Uiteraard! Hekserij is niet alleen voorbehouden voor vrouwen, ondanks dat dat wél het heersende beeld is. Maar er zijn altijd mannelijke heksen geweest. Hekserij is niet seksegebonden. Verbondenheid en zintuiglijk open staan voor onbewuste signalen en boodschappen is niet voorbehouden aan de een of de ander.