Hexcademy-smalle-banner(1).png

 Volksmagie en bijgeloof

Mythen, sagen en legenden vertellen de verhalen van vroeger en bevatten heel veel informatie die voor heksen interessant en leerzaam is. Je leest in de verhalen hoe het vroeger was, waar de mensen in geloofden en wat ze er mee deden. Zo zijn er heel veel verhalen over wezens in bomen, landwezens en witte wyven. Voor Traditionele Heksen zijn ze een bron van kennis!

3.png

Over deze les

Wat je uit sagen en legenden leert is dat het geloof in landwezens en de bezieling van de natuur vroeger groot was. Om daarmee om te kunnen gaan werden er amuletten en talismans gemaakt, bijvoorbeeld om de kwade geesten te verdrijven, om tovenarij buiten de deur te houden en om je te beschermen als je op reis moest door bezield land. Volksmagie was iets van alledag, iedereen deed er aan en het was heel gewoon. Veel van de oude volksgebruiken zijn vergeten maar je kunt ze nog terugvinden in sagen en legenden.

Dit krijg je in de module ‘Volksmagie en bijgeloof’:

In deze module leer je de waarde van sagen en legenden kennen, en deel ik een aantal oude volksgebruiken. Ik vertel over geloof en bijgeloof en spoor je aan om op zoek te gaan naar plaatselijke sagen en legenden.
Net als elke module uit deze online cursus bestaat ook deze module uit een werkboek met theorie om te bestuderen, een video over de waarde van mythen, sagen en legenden en hoe je dat in je hekserij kunt gebruiken, vragen en opdrachten om datgene wat je geleerd hebt direct in de praktijk te brengen.

Met de inschrijving geef je aan akkoord te zijn met de algemene voorwaarden van de Hexcademy.
Met het ontvangen van de betaling en de factuur is je inschrijving bevestigd.

 

Liever een volledige cursus volgen?

Ik snap natuurlijk ook dat je liever een hele cursus in één keer volgt!

Lees meer over de cursussen op de volgende pagina’s: