Hexcademy-smalle-banner(1).png

 Jaarfeesten en de rol van de god

Niet alles in hekserij is vrouwelijk! Dat lijkt soms zo, omdat er veel nadruk word gelegd op de godin en omdat het heks-beeld toch voornamelijk vrouwelijk is. Maar de hele mythologie rondom de zon en de jaarfeesten is mannelijk. En dan heb je nog de woudgoden, en het gegeven van balans in mannelijk en vrouwelijk die een rol speelt in hekserij. Dat, en nog veel meer komt terug in deze lesmodule.

5.png

Over deze les

Het jaarwiel is een almaar draaiend rad van tijd waardoor de seizoenen wisselen en de natuur groeit, sterft en weer tot leven komt. Deze wisselingen van de seizoenen werden symbolisch omkleed met mythen en verhalen over een groeiende en stervende god van de zon. Daarom worden de jaarfeesten en de zon gezien als mannelijke aspecten in hekserij. De god is de krachtige zon die licht brengt en in de winter weg lijkt, maar vanaf midwinter toch weer terug komt.

Dit krijg je in deze module ‘Jaarfeesten en de rol van de god’:

In deze module leg ik alles uit over het mannelijke aspect in hekserij, want hekserij is echt niet alleen vrouwelijk, het gaat juist om het vinden van de balans tussen mannelijk en vrouwelijk. Daarnaast leer je in deze module alles over de acht jaarfeesten en hoe je ze kunt vieren.
Net als elke module uit deze online cursus bestaat ook deze module uit een werkboek met theorie om te bestuderen, een video over hoe je jaarfeesten kunt vieren, vragen en opdrachten om datgene wat je geleerd hebt direct in de praktijk te brengen.

Met de inschrijving geef je aan akkoord te zijn met de algemene voorwaarden van de Hexcademy.
Met het ontvangen van de betaling en de factuur is je inschrijving bevestigd.

 

Liever een volledige cursus volgen?

Ik snap natuurlijk ook dat je liever een hele cursus in één keer volgt!

Plaatje jaartraining - plaatje halfjaartraining - plaatje jaarfeestentraining