Is het festival rolstoel-toegankelijk?

Ja, dat is het! Er zijn invalide parkeerplaatsen bij het wijkcentrum (2 stuks, dus hoe snel die vol zijn kunnen we niet zeggen, aangezien er al meerdere vragen zijn gekomen van mensen die wilden weten of het festival rolstoeltoegankelijk is), er is een invalide toilet en de ruimtes zijn allemaal toegankelijk met rolstoel. Het enige wat eventueel problemen zou kunnen opleveren is, dat het binnen druk kan zijn, waardoor het lastiger manoeuvreren is.

Ik kom uit België, mag ik ook komen?

Natuurlijk mag dat! Let er bij het bestellen van een ticket alleen wel op om als verzendkosten “ophalen op een festival” te selecteren, omdat er anders heel veel verzendkosten worden gerekend, terwijl de per e-mail toegestuurde factuur het betaalbewijs/het ticket is.

Ik heb een ticket besteld, maar heb nog geen ticket toegestuurd gekregen!

We hebben ervoor gekozen om de factuur, het aankoopbewijs, het ticket te laten zijn.
Dat heb je na betaling automatisch per e-mail toegestuurd gekregen en daar staat ook precies op wie je bent en hoeveel toegangsbewijzen je hebt besteld.
Dus print het uit, neem het mee, of laat het via je telefoon zien bij de entree en dan komt het helemaal goed!

Waar kan ik me inschrijven voor de workshops en is er al een blokken-/tijdschema bekend?

Zodra wij van alle workshopgevers akkoord hebben welke workshop/lezing zij gaan geven, zullen we een blokkenschema met tijden maken en dit op de website, via de nieuwsbrief en in het Facebook-evenement delen. Waarschijnlijk is dat volgende week. Dan weten we ook meer over de eventuele extra materiaalkosten per workshop.
In de lokalen passen ongeveer 50 mensen, dus niet iedereen zal er in passen. Er zijn ook steeds 2 workshops/lezingen tegelijkertijd, voor spreiding van het aantal mensen. Dus je zult sowieso keuzes moeten maken van welke lezingen en workshops je wilt bijwonen.
Omdat er beperkt plek is in de zalen, liggen er op 3 maart bij de ingang inschrijflijsten waarop je na aankomst op workshops kunt inschrijven. Het is níet mogelijk om vooraf een plek te reserveren.

Kun je tickets aan de deur kopen?

Ja, dat kan! Je kunt op 3 maart ook bij de kassa aan de deur nog tickets kopen dus je kunt ook op het laatste moment nog beslissen of je kunt/wilt komen of niet.

Mogen er honden mee?

Alleen hulphonden.

Mogen er ook mannen naar het festival komen?

Ja, natuurlijk zijn mannen welkom! Mannen kunnen net zo goed een heks zijn, en ik vind het zelf ook fijn als de groepen gemengd zijn, dat is bij al mijn activiteiten zo.

Moet je betaald parkeren?

Nee. Bij wijkcentrum Schadewijck is een groot parkeerterrein waarop je gratis kunt parkeren. Mocht de parkeerplaats vol zijn, kun je in de wijk er omheen ook gratis parkeren. Op het parkeerterrein zijn ook enkele invalide parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen zijn hooguit 100 meter van de ingang af.

Moet ik apart betalen voor de workshops en lezingen?

Nee, deelname aan workshops en lezingen zit in het ticket inbegrepen, tenzij er materiaalkosten zijn voor de workshops. Dan betaal je dat apart. Er zijn op Heksfest ook magnetiseurs, tarotisten en handlezers aanwezig. Voor deze consulten wordt wel een prijs berekend, maar daarom staan zij ook bij de Heksenmarkt.

Kun je pinnen op Heksfest?

Je kunt pinnen aan de deur voor een ticket. Bij de bar kun je pinnen wanneer je iets te eten/drinken wilt halen. Op de Heksenmarkt kun je bij enkele standhouders pinnen, maar houd er rekening mee dat je niet bij èlke kraam kunt pinnen!

Kan ik me als standhouder voor de markt opgeven?

Nee, niet meer. De standhouders die we op de markt willen, zijn benaderd. Omdat er maar plek is voor ongeveer 25 standhouders heeft het geen zin om je nog aan te melden.

Mag ik mijn vriend/vriendin ook meenemen? Hij/zij is geen heks.

Ja, natuurlijk mag dat! Je bent welkom om te komen als je met de juiste intentie het festival bezoekt. Dat wil zeggen: komen om heksen en hekserij belachelijk te maken zal je worden verzocht het pand te verlaten. Maar verder is iedereen welkom.

Mogen kinderen ook mee komen?

Ja, leuk zelfs! Er wordt ook een kinderprogramma verzorgd met een aantal workshops speciaal voor hen. Verzorgd door pedagogisch medewerkers/Vrije School-leerkrachten, dus het zijn medewerkers die ervaring hebben met het werken met groepen kinderen.