Eten en Slapen

We hebben zeer goede ervaringen met het pot-luck concept, waarbij iedereen een aandeel heeft in de maaltijden die er het weekend nodig zijn. Naast dat de maaltijden vaak zeer divers zijn, is het ook gezellig om met een groepje in de keuken bezig te zijn en wat eten voor te bereiden.

 

Zelf meenemen of door ons laten verzorgen?

Je kunt zelf kiezen of je eten mee wilt nemen, of dat je het tegen bijbetaling door ons laat verzorgen. Als je wilt dat wij voor jou boodschappen kopen, betaal je €32,50 extra voor een boodschappenpakket. Dat is vooral héél erg handig als je met het OV komt, dat scheelt week sjouwen met zware boodschappen.

Wat verwachten we van je als je zelf je eten meeneemt?

De keuken is te klein om iedere maaltijd met 50 mensen te staan om je eigen boterham te smeren of ei te koken. Wat we daarom van je vragen is om af en toe mee te helpen met koken voor de hele ploeg.
Iedereen neemt ingrediënten mee voor diverse maaltijden. In ieder geval genoeg voor jezelf voor een weekend.
We zijn er vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag. Dat betekent dat er eten en drinken moet zijn voor 2 diners, 3 ontbijt en 3 lunches, en drinken voor 2,5 dag.
We zijn met ongeveer 60 personen, maar dat betekent vooral NIET dat je voor 60 personen aan eten en drinken moet meenemen voor een lang weekend. Het rekensommetje is als volgt: als 60 personen eten en drinken meenemen voor 60 personen is er genoeg voor 3600 personen! Bovendien is dat onaanvaardbaar om van jullie te verlangen, kostentechnisch gezien.

11.png

De richtlijn voor een pot-luck is dat je ongeveer mee neemt wat jij passend vindt voor de maaltijden van een weekend voor jezelf, en eventueel wat tussendoortjes. Te denken valt aan groente, fruit, pasta, rijst, drinken, brood, broodbeleg, ingrediënten voor sausjes en misschien wat te snacken.
Met alles wat er gezamenlijk is meegenomen, zullen we dan tijdens het weekend gezamenlijk gaan koken voor de hele groep.

Wat doen we met het drinken?

De organisatie zorgt voor thee, koffie en limonade maar wil je iets anders drinken tijdens het weekend, neem dat dan mee. Onze ervaring is dat er vaak door deelnemers diverse dranken worden meegenomen om gedurende het weekend te drinken.

En hoe zit het met dieetwensen?

Over het algemeen is er bij iedere maaltijd wel wat vegetarisch/veganistisch aanwezig. Andere eet of dieetwensen kunnen we helaas niet zeker van zijn dat die automatisch worden ingevuld. Zit je dus aan een specifiek dieet of heb je een allergie, dan is het raadzaam om zelf voor je eten te zorgen.

Hoe zit het met slapen en bedden?

Slapen kan in een eigen 1-persoons (stapel)bed in de groepsaccommodatie. Er zijn 4 slaapzalen met ieder 4 tot 7 stapelbedden (voorzien van matras en kussen) en enkele losse kamers waarin de workshopgevers overnachten. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een slaapzak/dekbed.
Er wordt géén kamerindeling gemaakt.