Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Oeroude feesten

Datum: 01 / 10 / 2015


oeroude feesten.png

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel rechtstreeks afhankelijk van de opbrengsten van het land. Omdat zij zo dicht bij en in de natuur leefden, was het ook niet meer dan normaal om het veranderen der seizoenen te vieren, om erbij stil te staan en zich te verwonderen over het mysterie.

De kleuren van de seizoenen

De meeste moderne mensen hebben het contact met de natuur grotendeels verloren. Niemand kan echter om het onwaarschijnlijk mooie en dramatische schouwspel heen dat het wisselen der seizoenen hem biedt, toen en nu nog steeds. In de lente kleurt het van de krokussen die hun kopjes boven de aarde steken, terwijl de rest van de wereld nog kleurloos lijkt na de winter. In de zomer staat alles vol in blad en is het overal groen om je heen. In de herfst kleuren de bomen geel, oranje, rood en bruin en in de winter gaat de natuur in ruste.

Verbinding met de natuur

Tegenwoordig verbinden heksen zich opnieuw met de natuur en grijpen daarmee terug op oude tradities. De feestelijkheden beginnen al op de vooravond van de eigenlijke feestdag, de sabbats. Zo wordt samhain gevierd op 31 oktober, omdat het eigenlijke feest op 1 november is.

Voor heksen zijn de feesten zowel vieringen als een manier om te communiceren met de krachten van de natuur en van de Oude Goden. Het zal niemand verbazen dat veel van de vieringen samenvallen met feestdagen van de christelijke kalender. Aangezien deze agrarische feesten heel diep in de volksgeest verankerd zaten, is de kerk er nooit volledig in geslaagd ze te verbannen.
De enige optie die restte was ze te integreren binnen het christelijke kader. Voor heksen kunnen de natuurmysteriën niet simpelweg gereduceerd worden tot geschreven dogma’s of leerstellingen. Hekserij is en blijft een mysteriereligie die veeleer een intuïtieve interpretatie vergt.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Ethiek in Magie

Wanneer je magie gaat gebruiken reist direct de vraag: wanneer kan en mag ik eigenlijk magie gebruiken? Bij het...