Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Klein en groot magisch werk

Datum: 17 / 09 / 2015


De 3 vereisten om magie te laten werken zijn_.png

Ik heb al eerder geschreven over klein magisch werk en groot magisch werk. Het verschil moge duidelijk zijn; het een is grootser dan het andere, maar op welke manier kan magisch werk ‘groter’ zijn dan ander magisch werk?

Klein is magisch maar niet ceremonieel

Klein magisch werk zijn magische werkzaamheden waar niet direct rituele handelingen bij vereist zijn. Klein magisch werk is het bezig zijn met magie, zonder een cirkel te trekken, wachters aan te roepen, etc. Handelingen zoals divinatie, kaarsenmagie, werken met kruiden, keukenmagie. Het zijn alledaagse magische handelingen die niet direct ritueel van aard zijn.
Klein magisch werk kan uiteraard wel worden opgenomen in het geheel van een groot magisch ritueel. Vaak word klein magisch werk als (deel van het) middenstuk van een ritueel uitgevoerd.

Groot is ceremonieel

Groot magisch werk is cirkelwerk, rituelen met alles erop en eraan.
Wanneer je een ritueel uitvoert word dat gezien als groot magisch werk. Je voert meerdere handelingen uit die tesamen één geheel vormen om een doel te bereiken. Dat is groot magisch werk.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

Oeroude feesten

In de tijd van onze voorouders werden seizoenveranderingen uitgebreid gevierd. Zij waren nog voor het overgrote deel...

Ethiek in Magie

Wanneer je magie gaat gebruiken reist direct de vraag: wanneer kan en mag ik eigenlijk magie gebruiken? Bij het...