Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Hekserij is…

Datum: 25 / 06 / 2019


1965566_763904173656466_7896702898167493123_o.jpg

Het is soms heel moeilijk om in het kort te omschrijven wat hekserij eigenlijk inhoudt. De ene keer leg ik het uit als een levenswijze die dicht bij de natuur staat, en de andere keer merk ik dat ik het meer uitleg als een spirituele eenheid voelen. Hekserij is ook niet zomaar in een paar woorden samen te vatten. Na al die jaren dat ik me nu verdiep in hekserij – en het voor mij echt een levenswijze is geworden – is het nog steeds een beetje een mysterie. Daarom zeg ik ook altijd dat ik nooit uitgeleerd zal zijn, want hekserij is je bezighouden met het onverklaarbare.

Een heks is één met de natuur

Traditionele Hekserij is méér dan praktische hekserij, het is een manier van leven waarbij aangevoeld wordt dat de fysieke en de spirituele wereld samenwerken als een bron van manifestatie. Heksen zijn één met de natuur, één met zichzelf en afgestemd op hun innerlijke Heks.

Wanneer je jouw innerlijke Heks omarmt, voel je dat je dichter bij jezelf komt te staan en dat je jezelf en de wereld om je heen op een dieper niveau leert kennen. Het is de ontdekking van de verbinding met je krachtige Zelf. Je innerlijke Heks heeft de kracht om elk gebied van je leven te veranderen – in zowat alles wat je maar wilt. Je leert de symboliek van het leven te lezen en met natuurkrachten te werken.

Traditionele hekserij is méér dan magie en rituelen, het is het aanvoelen van de natuurkracht en het toevoegen van tradities van weleer aan de hekserij van nu. Hekserij geeft diepgang aan het leven.

In het kort

Maar als ik dan tòch moet uitleggen wat hekserij is, dan komt het voor mij op het volgende neer:

* één zijn met de wereld/de natuur/het leven en de bezieling daarin voelen
* Je daarmee kunnen verbinden en werken (de mens is niet het enige wezen en de aarde niet de enige wereld)
* Leven en laten leven
* Vertrouwen op je intuïtie
* Jezelf kennen (!)
* Balans vinden
* Accepteren dat er naast licht ook donker is/je schaduwzijde kennen
* Geven in plaats van nemen
* Liefde en Vertrouwen
* Symboliek herkennen in alles om je heen
* Do no harm but take no shit
* Een oneindig leerpad…

Weten of je een heks bent

Wanneer hekserij op je pad komt, voel je je misschien een beetje vreemd; je hebt immers van jongs af aan al gehoord dat hekserij alleen in sprookjes voorkomt en nu blijkt dat er een heleboel mensen zijn die zich een heks noemen en zeggen dat hekserij wél bestaat.
Je realiseren dat je een heks bent vergt een verschuiving in je eigen opvatting. Je moet je hele beeld over heksen en hekserij herzien! Pas als je voor jezelf hebt beoordeeld dat heksen niet overeen komen met het sprookjesbeeld dat je steeds is voorgehouden, en hebt geleerd wat het wél inhoudt volgt acceptatie van het nieuwe heks-beeld. Soms gaat dat hele proces in een paar seconden, soms heeft dat tijd nodig.

En daarna begint het onderzoeken naar wat het heksenpad inhoudt. Zo wordt het genoemd als je als heks besluit om te leren wat hekserij inhoudt.

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...