Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

Geaccepteerd worden

Datum: 06 / 03 / 2019


Fotograaf:

Fotograaf:

Wanneer je als heks open bent over jouw heks-zijn kan het zijn dat er deuren worden dichtgegooid en je niet wordt geaccepteerd. Vaak word er gezegd dat het beter is om sterk te zijn en in je kracht te staan, maar acceptatie geeft een gevoel van veiligheid. En onbewust zoekt iedereen naar veiligheid. Bovendien moet zelfvertrouwen groeien, ook in hekserij.

Hoe ik geen dichte deuren trof

Toen ik de heks in mezelf ontdekte was ik 18 en heb ik het mijn moeder vrijwel direct verteld. Mijn ouders waren gescheiden en ik woonde samen met mijn tweelingzus bij mijn moeder. Ik heb eigenlijk vanaf het begin al heen geheim gemaakt van mijn heks-zijn, en heb ook nooit het idee gehad er een geheim van te móeten maken.
Mijn tweelingzus en ik zijn niet atheïstisch opgevoed. We gingen naar een protestantse basisschool en mijn vader ging lange tijd naar de synagoge. Thuis deden we eigenlijk niets aan religie of spiritualiteit maar mijn ouders vonden het belangrijk dat we leerden dat er religie bestond, zodat we later zelf een keuze konden maken of we er iets mee wilden.
Eigenlijk waren mijn ouders oude hippies. Heel vrij, begaan met de natuur en met een onstilbare honger naar kennis en informatie. Ze lazen de hele dag door boeken en in de huiskamer stond een enórme boekenkast van wel 6 meter lang! Dus toen ik vertelde over hekserij werd er niet gelachen, niet beschimpt, niet vreemd opgekeken want mijn moeder kende mij en wist dat dit helemaal bij mij paste.
En zo verging het ook met de rest van de familie. En met mijn vrienden. Eigenlijk niemand vond het raar en dat heeft mij heel erg gesterkt in het gevoel helemaal mezelf te kunnen zijn in hekserij!

Maar bij veel heksen is dat anders!

Ik krijg vaak genoeg e-mails van heksen die vertellen dat ze er zelfs in hun gezin niet voor uit durven komen en in het geheim mijn cursus volgen of lid zijn van mijn forum op Facebook. Sommigen vragen me om de lessen naar een geheim e-mailadres te sturen, zodat hun partner niet kan traceren dat ze lessen volgen.
Sommigen wonen in een dorp waar ze niet worden geaccepteerd omdat ze alternatiever gekleed gaan.
Het afwijzen van hekserij is ook nu nog aan de orde van de dag, ook al leven we in de 21e eeuw!

Terwijl er ook een grote openheid is ontstaan in het integreren van spirituele gebruiken. yoga is normaal geworden, velen doen aan meditatie en hebben ochtendrituelen om de dag met meer focus te beginnen. Edelstenen zijn een woontrend geworden en etherische olie is nu zelfs bij de drogist te krijgen.

Uit de bezemkast komen

In hekserij wordt het open zijn over je heks-zijn ‘uit de bezemkast komen’ genoemd. Dat werd al zo genoemd nog voordat de boeken van Harry Potter uit kwamen waarin Harry Letterlijk zijn kamer in een bezemkast had, en de vrijheid kreeg toen hij naar de heksenschool Zweinstein ging.
Soms lijkt het of je als heks uit die bezemkast móet komen, maar dat is niet zo. Wees alleen open over wie je bent als je daar de behoefte toe voelt. Voel je niet verplicht, alleen omdat het op een website staat of in een boek. Doe vooral niets tegen je gevoel in, want daarmee schaad je jezelf en zal je zekerheid alleen maar afnemen. Koester je hekserij en leer ervan, en pas als je er volledige zekerheid in voelt zal je dat ook uitstralen. Vaak accepteren mensen om je heen toch wel wie je bent, vooral als ze zien dat je er van groeit en jezelf erin hebt gevonden.

Hoe is dat bij jou? Kun jij thuis zonder problemen je hekserij uitvoeren?

 


Ik ben Lunadea.png

Over de auteur: Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van <<workshops & trainingen>>.✰

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je uit voor mijn <<Facebook Community>>

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...