Meer leren over Hekserij? Ontdek mijn gratis trainingen →

De titel Heks

Datum: 03 / 11 / 2015

Hekserij is nog steeds een term die allereerst beelden oproept die alles behalve de waarheid weerspiegelen.
“Zou je het dan niet anders kunnen noemen?” word mij wel eens gevraagd. Maar het gebruik van de woorden heks en hekserij is de keuze die ik maak. Noem ik het paganisme, dan krijg ik meestal de vraag om uit te leggen wat het is. Dat is al een stap verder dan wanneer ik de term hekserij gebruik.
Negen van de tien keer kiest men er dan voor om de vooroordelen te geloven die ze hebben over hekserij, zonder te vragen wat het voor mij inhoudt. Maar toch kies ik er voor om me een heks te noemen. Dat is een bewuste keuze omdat ik erin geloof dat er ooit een moment komt dat we de woorden heks en hekserij niet meer als geuzennaam hoeven te gebruiken maar als titel.

Een titel die weerspiegelt dat wij mannen en vrouwen heksen de eenheid voelen met het leven en met de bezieling van de aarde en alles dat daarop leeft. Dat wij met méér aandacht voor alles om ons heen in het leven staan en respect hebben voor natuur en medemens. Dat we in onze eigen kracht staan en weten hoe we die kunnen inzetten om deze wereld en onszelf tot dienst te zijn. Want dàt is wat een heks doet en waar hekserij voor staat.
Als men de tijd zou nemen ernaar te vragen, ben ik meer dan bereid het uit te leggen.

Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van workshops, trainingen en 1-op-1 sessies (zowel on- als offline).

Vond je dit interessant? Dan nodig ik je bij deze uit voor mijn Facebook Community

Magische groetjes! Lunadea✰Ik wil meer gratis tips en weetjes, Lunadea!
Het enige wat je hoeft te doen in jouw mailadres hier invullen. Ik beloof je dat ik je niet meer dan noodzakelijk zal spammen 😉
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Link-in-bio-lunadea

Over de auteur

Lunadea – Heks en schrijfster

Hoi, ik ben Lunadea en mijn grootste passie is het delen van kennis over hekserij, zodat ik heksen help om met meer vertrouwen, zelfstandig hun weg te vinden op hun eigen heksenpad.

✰ Als traditionele heks leer ik mensen om hun eigen innerlijke kracht te ontdekken en te leven vanuit oer-wijsheid. Dat doe ik door het geven van online en offline workshops en trainingen. ✰

Misschien vind je deze blogs ook interessant:

De god in hekserij

Religie is een delicate kwestie om over te discussiëren. Iedereen heeft er wel een mening of een standpunt over, of je...

Mijn boeklancering!

Wat heb ik lang uitgekeken naar deze datum!Na maanden schrijven, redigeren en wachten was het eindelijk zover, en ging...