Wie is Lunadea?

Ik ben een heks, een èchte. Dat is nog eens een binnenkomer als ik mezelf zo voorstel aan mensen! Alhoewel ik dat vroeger niet deed - en iets mompelde over dat ik workshops, trainingen en cursussen geef - vertel ik nu gewoon vol trots wie ik ben: Lunadea, een heks. Maar ik ben meer dan alleen een heks, ik ben ook een moeder van 3 prachtige kinderen, de geliefde van de liefste man die ik ken, een zus, dochter, lerares en de eeuwige student van goden, gidsen en voorouders.

Al ruim 15 jaar actief

Hekserij is voor mij een levenswijze. Het is verweven met wie ik ben, wat ik uitstraal en is mijn dagelijks leven. Ik ben een heks, en zou niet anders kunnen zijn dan mezelf.
Ben ik altijd een heks geweest? Ja en nee: Hekserij is in 1999 op mijn pad gekomen doordat ik iemand leerde kennen die zich ermee bezig hield. Hij herkende de heks in mij en leende me enkele boeken, waarin ik mezelf wederom herkende.

Een leerweg in hekserij

Na die ontdekking heb ik een jaar lang alle boeken verslonden die ik maar over hekserij kon vinden en toen ik in 2000 met een vriendin mee kon naar een open Yuleviering heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Daar ontmoette ik een hogepriester van een coven uit IJsselstein die me uitnodigde eens bij hem te komen kijken. Zijn coven was een groep met jonge heksen van allemaal begin 20. Twee maanden later werd ik toegelaten en kon mijn heksenpad in covenverband beginnen!
Het was een mooie tijd waarin ik in korte tijd heel veel leerde. Het was geen gemakkelijk pad en ik heb heel wat hobbels moeten nemen voordat ik 6 jaar later mijn 3e-graads inwijding mocht ontvangen, en daarna de coven verliet. Ik werd moeder en ging eerst mijn aandacht daarop richten.
Vijf jaar later ben ik pas mijn eigen eerste coven begonnen. Indertussen heb ik 4 groepen, een schriftelijke jaartraining, geef ik workshops, vier open jaarfeestvieringen en ben columniste van het spirituele tijdschrift Onkruid. Het heks-zijn brengt me op allerlei paden en wegen die ik vooraf als onbegaanbaar zag. Nu weet ik dat het leven mijn brengt waar mijn hart me naartoe leidt. Ik zou niet anders meer willen.

Van covenheks naar traditionele heks

Ik ben dus ooit begonnen als heks in een wicca-coven. Daar leerde ik in korte tijd wat moderne hekserij is, en leerde ook dat ik verder wilde, méér wilde en andere wegen wilde bewandelen. Vooral in de tijd ná de coven ben ik veel gaan leren, want welke wegen wìlde ik dan bewandelen? Het onderzoek daarnaar heeft me zowel veel over mezelf geleerd als veel over hekserij. Want er is meer dan wicca. Wij hebben ook onze bron, onze Europese pre-wicca tradities en gebruiken. Ik leerde dat er heel veel Oer is.
Mijn voorkeur qua stroming binnen de hekserij gaat uit naar traditionele hekserij, dé manier voor mij om op een oorspronkelijke, traditionele manier met hekserij bezig te zijn, dicht bij de natuur. Wat zich ook weer uit in de interesses op het spirituele vlak, de natuur, kruiden, natuurwezens maar ook bij divinatie en het overdragen van kennis. Vandaar deze website...

 

Ik wens jullie veel leesplezier toe op mijn website!

En uiteraard vind ik het leuk als je een reactie achterlaat in de blog of me een bericht stuurt, want vragen staat vrij en ik vind het fijn om te lezen hoe anderen mijn website ervaren.