Een bijzonder pentakel

Twaalf jaar geleden toen ik in de coven kwam kreeg ik bij een van de eerste bijenkomsten de opdracht om een eigen pentakel te maken. Het pentakel is het altaar attribuut voor het element aarde en wordt meestal als centraal punt van een altaar gebruikt. Het ziet er mooi uit en centreert de energie van het altaar maar verder... Weinig heksen doen er meer mee dan dat. het is mooi, leuk, maar is het ook functioneel?

Nagenieten van een Magisch Workshopweekend

Afgelopen weekend was de voorjaarseditie van het Magisch Workshopweekend. Op vrijdagavond kwamen deelnemers vanaf dinertijd een tikkeltje gehaast vanuit het werk binnenvallen. "Waar kan ik mijn spullen laten?" werd er gevraagd terwijl er dekbedden en koffers naar binnen werden gebracht. Dus nam ik ze mee op een rondleiding door het gebouw en toonde de slaapzalen vol stapelbedden. "Oh! Het is net alsof ik weer op schoolkamp ga!" riep iemand uit. En zo voelt dat ook wel een beetje, met dat verschil dat de meesten nu minimaal 20 jaar ouder zijn.

Nieuwe maan in Ram - Dit betekent het als de maan in Ram staat

Nieuwe maan is hét moment om doelen te stellen voor de komende maancyclus. Nu de natuur de warmte van de lente voelt en open bloeit valt die energie van vernieuwing mooi samen.
Wat wil je de komende tijd bereiken? Wat zijn je idealen en waar wil je voor vechten? Laat je hierbij inspireren door de kracht van de moedige Ram: pak nieuwe dingen aan en vecht voor dat wat belangrijk is voor jou!

Wat is hekserij?

Hekserij is een natuurreligie. Dat houdt in dat degenen die zich bezighouden met hekserij geloven dat de natuur en alles dat daaruit voortkomt bezield is en uit energie bestaat. Niet alleen mensen en dieren, maar ook planten en bloemen, de grond, bergen, rivieren, de lucht… Eigenlijk alles bestaat uit energie en stamt af van dezelfde bron. Dat is geen nieuwe theorie. In het hindoeïsme spreekt men van akasha; het principe waarbij de natuur uit vier elementen is geschapen: water, vuur, aarde en lucht.